De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Cleanflow magneten

Cleanflow magnetische scheiders filteren ferromagnetische metaalverontreinigingen - zoals ijzer en staal - uit poeders en granulaten in vrije val-leidingen. Ze worden onder meer toegepast in de kunststof-, voedingsmiddelen-, farmaceutische en keramische industrie.

De magneetstaven van de Cleanflow zijn voorzien van zeer krachtige neodymium magneten. De magneetstaven van een Cleanflow zijn altijd midden in het doorvalkanaal van een roestvast stalen behuizing gemonteerd. Hierdoor bevinden ze zich midden in de productstroom en kunnen ze de allerkleinste metaalvervuilingen - tot 30 micron - nog uitfilteren.

Onze krachtigste Cleanflow magnetische scheiders kunnen zelfs roestvast stalen vervuilingen uitfilteren.

Roterende Cleanflow magneetfilter

 

Zeer fijne ijzer- en roestvast stalen deeltjes zijn door een metaaldetector niet te herkennen, maar door onze sterkste Cleanflow magneten wel te vangen!

 


Werkingsprincipes

Statisch

Statische Cleanflow magnetische scheiders hebben in onze standaard-uitvoeringen meestal twee rijen magneetstaven verspringend boven elkaar, zodat het product altijd 1 of meerdere staven raakt of van dichtbij passeert.

Het nieuwste type 'Easy Cleanflow' magneet heeft nog maar 1 rij magneetstaven, maar hierbij zorgen 'deflectoren' boven de magneetstaven dat het product richting de staven wordt geleid.


Statische Cleanflow magneetfilter principe

Roterend

Voor productstromen die slechter stromen, die bijvoorbeeld plakkerig /vettig zijn, en daardoor last van brugvorming en ophoping kunnen hebben.

Door het roteren van de magneetstaven in een rotor, valt het product steeds weer van de staven. Hierdoor blijven de staven schoner, waardoor ze effectiever ijzer blijven vangen, en raakt het productkanaal niet geblokkeerd.


Roterende Cleanflow magneetfilter principe


Handmatig, semi-automatisch of automatisch schoonmaken

Handmatig 'snelreinigende' Cleanflows

 • Bij de Goudsmit Cleanflow magneten die handmatig schoongemaakt moeten worden, zijn de magneetstaven voorzien van extractorbuizen, waardoor het gevangen metaal niet handmatig afgeveegd hoeft te worden en ze sneller en eenvoudiger te reinigen zijn. Dit noemen we 'snelreiniging'.
 • Bij snelreinigende Cleanflows moeten de magneetstaven uit de extractorbuizen getrokken worden, waarna de gevangen metaalvervuiling vanzelf van de extractorbuizen valt
 • De extractorbuizen zijn hierbij tevens een bescherming van de magneetstaven, waardoor deze minder snel slijten en dus langer meegaan.

Semi-automatisch reinigende ('Easy-Clean') Cleanflows

 • Bij semi-automatisch reinigende typen Cleanflows moet de magneetunit handmatig - over een geleiding - uit de behuizing getrokken worden, waarna de magneten automatisch in de omhullende buizen een slag verder bewegen en het ijzer vanzelf afvalt.
 • De buizen om de magneten slijten hierbij minder snel, want ze hoeven niet uitgenomen en weggezet te worden - veel eenvoudiger voor de operator en een serieuze beschadigingsoorzaak minder.

Automatisch reinigende Cleanflows

 • De automatisch reinigende typen Cleanflow magneetscheiders hebben alleen een elektrisch startsignaal nodig om vervolgens geheel automatisch een reinigingscyclus uit te voeren. Dit signaal kan plaatselijk of vanuit een besturingskamer gegeven worden.

  Automatisch discontinu reinigend
  • Bij deze typen moet de productstroom gestopt worden om een reinigingscyclus uit te kunnen voeren
  Automatisch continu reinigend
  • Bij deze typen kan een reinigingscyclus gewoon tijdens productie plaatsvinden
Reiniging
Type productstroom
Drukdicht
Productieproces tijdens reiniging
Stofdicht

Producten

Cleanflows handmatig reinigend - statisch

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit droge, goed stromende poeders en granulaten in drukloze leidingen. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Drukdichte Cleanflows handmatig reinigend - statisch

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit droge, goed stromende poeders en granulaten in leidingen met een druk tot 1,5 bar. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Cleanflows semi-automatisch reinigend - statisch

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit droge, goed stromende poeders en granulaten in drukloze leidingen. Reiniging semi-automatisch.

Meer informatie

Cleanflows automatisch discontinu reinigend - statisch

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor droge, goed stromende poeders en granulaten. Reiniging automatisch, met productiestop.

Meer informatie

Cleanflows automatisch discontinu reinigend - stofdicht - statisch

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor droge, goed stromende, stoffige poeders en granulaten. Reiniging automatisch, met productiestop.

Meer informatie

Cleanflows automatisch continu reinigend - statisch

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor droge, goed stromende poeders en granulaten. Reiniging automatisch, zonder productiestop.

Meer informatie

Cleanflows handmatig reinigend - roterend

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit slecht stromende (bijv. vette) poeders in drukloze leidingen. Reiniging handmatig (snelreiniging).

Meer informatie

Cleanflows semi-automatisch reinigend - roterend

Voor het magnetisch filteren van kleine hoeveelheden metaalvervuiling uit slecht stromende (bijv. vette) poeders in drukloze leidingen. EHEDG gecertificeerd. Reiniging semi-automatisch.

Meer informatie

Cleanflows automatisch discontinu reinigend - stofdicht - roterend

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor slecht stromende (bijv. vette) poeders en granulaten. Reiniging automatisch, met productiestop.

Meer informatie

Cleanflows automatisch continu reinigend - roterend

Geschikt indien er veel metaalvervuiling is, of als de operator er niet bij kan. Voor slecht stromende (bijv. vette) poeders en granulaten. Reiniging automatisch, zonder productiestop.

Meer informatie