De filters worden toegepast...

Offshore / energie (magneten)

Permanente magneten worden in de Offshore & Renewable Energy industrie veel toegepast. De eigenschappen van de permanente magneten passen goed bij de vaak complexe constructies en omgevingen waarin deze systemen moeten opereren.

De kennis die Goudsmit heeft met betrekking tot de kwaliteit van materialen en de toepasbaarheid van magnetisme zijn voor onze klanten binnen de windenergiesector van groot belang. Alleen met componenten die volledig voldoen aan de strenge eisen op het gebied van maatvoering en werking – grondig getest door onze eigen kwaliteitsengineers – kan een synergetische samenwerking van alle elementen gegarandeerd worden.

offshore magneten

Neodymium magneten (NdFeB)

Neodymium (NdFeB) magneten zijn bij Goudsmit bekend onder de merknaam Neoflux®. Dit is de meest krachtige magneet met een zeer hoog energieproduct.

Meer informatie

Samarium-Cobalt (SmCo) magneten

Samarium Cobalt (SmCo) magneten hebben uitstekende magnetische eigenschappen, een laag temperatuurcoëfficiënt en een hoge stabiliteit.

Meer informatie

AlNiCo magneten

AlNiCo magneten zijn gemaakt van aluminium, nikkel, cobalt en ijzer. De meeste AlNiCo magneten worden gegoten waardoor zij in complexe vormen vervaardigd kunnen worden.

Meer informatie

Ferriet magneten

Ferriet of keramische magneten, zijn de meest gebruikte magneten. Zij hebben een enorm breed toepassingsgebied.

Meer informatie

Kunststofgebonden neodymium magneten

Kunststofgebonden neodymium magneten zijn in complexe vormen te spuitgieten of persen.

Meer informatie

Neodymium (NdFeB) potmagneten

Neodymium (NdFeB) potmagneten bezitten een magneetkracht die 7 x sterker is dan die van ferriet potmagneten. Zij zijn inzetbaar tot een temperatuur van ca. 80°C.

Meer informatie

Samarium Cobalt (SmCo) potmagneten

Samarium-Cobalt (SmCo) potmagneten bieden de unieke combinatie van hoge magneetkracht en hoge gebruikstemperatuur tot ca 200°C.

Meer informatie

Magneten ultrasoon lassen

Magneten voorzien van een behuizing of inkapselen gebeurt door middel van ultrasoon lassen. Hierbij gebruiken we geluidsgolven om 2 polymeren samen te voegen.

Meer informatie

Magneten lijmen

Goudsmit gebruikt regelmatig lijm voor het assembleren van producten. De juiste dosering en uithardingsproces zijn belangrijk om de functie van het product te garanderen.

Meer informatie

Magneten omspuiten

Magneten omspuiten gebeurt wanneer een magneet vanwege milieu-eisen compleet bedekt moet worden. Dit is een uitstekende techniek om delen solide te assembleren.

Meer informatie

Magneten spuitgieten

Spuitgieten wordt meestal toegepast om magneten en plastic zonder lijmen samen te voegen. Dit is een technisch geavanceerde oplossing die om nauwkeurige matrijzen en dito magneten vraagt.

Meer informatie

Mechanische assemblage

Perspassingen en schroeven zijn enkele niet-risicovolle methoden voor het assembleren van magneetsystemen. Dit heeft soms de voorkeur, aangezien dit eenvoudig te testen en te controleren is.

Meer informatie

AlNiCo potmagneten

AlNiCo potmagneten zijn omhuld door een stalen pot, waartussen een niet-magnetiseerbare grondstof is aangebracht. Zij kunnen ingezet worden bij zeer hoge temperaturen tot ca 450°C.

Meer informatie

Ferriet potmagneten

Ferriet of keramische potmagneten zijn voorzien van een stalen pot die voor afscherming zorgt. Zij vereisen een geringe inbouwhoogte en zijn inzetbaar tot ca. 200°C.

Meer informatie

Elektromagneten

Elektro potmagneten zijn schakelbaar. Zij dienen voor het oppakken en positioneren van producten.

Meer informatie

Gom Optische 3D scanner

De optische 3D-scanner is een geavanceerd meetinstrument dat letterlijk een nieuwe dimensie geeft aan meettechnologie.

Meer informatie

XRF analyser

De ElementCheck handheld XRF Analyzer stelt ons in staat een spectrummeting ten behoeve van materiaalanalyse uit te voeren met behulp van elektromagnetische straling.

Meer informatie

Permagraph

Met de Permagraph kunnen we meten of magneetmaterialen aan de vereiste magnetische specificaties voldoen.

Meer informatie

Ruwheidsmeter

Het oppervlak van een werkstuk kan glad tot zeer ruw zijn. Zelfs al ziet het werkstuk er glad uit, toch is het nog bezaaid met pieken, heuvels en dalen. De oppervlakteafwerking of ruwheid moet aan bepaalde eisen voldoen.

Meer informatie

Helmholtz spoel

Het meten van het magnetisch moment met een fluxmeter en een Helmholtz-spoel is een handige manier om materialen van permanente magneten te testen.

Meer informatie

Flux 3-D meter

De Flux 3-D meter of 3D meetbank gebruiken we onder andere om onze magneten en assemblies te controleren op maatvoering, evenals het meten van de vorm- en plaats toleranties.

Meer informatie