De filters worden toegepast...

Potmagneten & elektromagneten

Potmagneten en elektromagneten bieden veel magneetkracht en zijn vaak eenvoudig toepasbaar vanwege de vele inbouwmogelijkheden. Het zijn systemen die slechts één aantrekkingsvlak hebben waardoor verspreiding van het magneetveld wordt voorkomen.

De in de tabellen aangegeven kleefkrachten zijn de loodrechte kleefkrachten, gemeten op een vlak stuk staal 37, met een dikte van minimaal 5 mm en zonder luchtspleet.
De kleefkracht kan aanzienlijk verminderen wanneer de potmagneet niet loodrecht en/of met een luchtspleet ten opzichte van het werkstuk gebruikt wordt.

Producten

Neodymium (NdFeB) potmagneten

Neodymium (NdFeB) potmagneten bezitten een magneetkracht die 7 x sterker is dan die van ferriet potmagneten. Zij zijn inzetbaar tot een temperatuur van ca. 80°C.

Meer informatie

Samarium Cobalt (SmCo) potmagneten

Samarium-Cobalt (SmCo) potmagneten bieden de unieke combinatie van hoge magneetkracht en hoge gebruikstemperatuur tot ca 200°C.

Meer informatie

AlNiCo potmagneten

AlNiCo potmagneten zijn omhuld door een stalen pot, waartussen een niet-magnetiseerbare grondstof is aangebracht. Zij kunnen ingezet worden bij zeer hoge temperaturen tot ca 450°C.

Meer informatie

Ferriet potmagneten

Ferriet of keramische potmagneten zijn voorzien van een stalen pot die voor afscherming zorgt. Zij vereisen een geringe inbouwhoogte en zijn inzetbaar tot ca. 200°C.

Meer informatie

Elektromagneten

Elektro potmagneten zijn schakelbaar. Zij dienen voor het oppakken en positioneren van producten.

Meer informatie