Filter werden angewendet...

Permanent magnetisme

Een permanente magneet is een ferromagnetisch materiaal dat permanent magnetische eigenschappen heeft, ook wanneer het zich niet in een magnetisch veld bevindt.

Permanente magneten

De ene kant van een magneet heet noordpool, de andere zuidpool. Noord- en zuidpolen trekken elkaar aan met een aantrekking die afneemt met het kwadraat van de afstand ertussen. Gelijknamige polen (noord-noord en zuid-zuid) stoten elkaar af.

 

Magnetische polen en veldlijnen

Veldlijnen zijn denkbeeldige lijnen die de richting van het magnetisch veld op een bepaald punt aangeven. Ze kunnen bij magneten zichtbaar worden gemaakt door een blad papier op een magneet te leggen en daar wat fijn ijzervijlsel op te strooien. Het ijzervijlsel zal zich groeperen langs de veldlijnen en deze zo zichtbaar maken.


magneviewer

Onder bijzondere omstandigheden kan een permanente magneet deze magnetische eigenschappen verliezen, bijvoorbeeld zoals bij verwarming (zie Curietemperatuur), bij stootbelastingen of door demagnetiseren met externe magneetvelden. De door Goudsmit leverbare magneten zijn van zodanige kwaliteit dat het verlies van magnetische eigenschappen verwaarloosd kan worden, mits toegepast binnen de opgegeven specificaties zoals temperatuurbereik en externe magneetvelden.

Oorspronkelijk werden permanente magneten van staal gemaakt, tegenwoordig bestaan er allerlei legeringen die voor dit doel uitermate geschikt zijn.

Goudsmit levert magneten en magneetsystemen gebaseerd op de volgende vier hoofdgroepen magneetmaterialen:

Lesen Sie mehr

Anisotrop

Wenn magnetisches Material in ein Magnetfeld gezwungen wird, hat das magnetische Material eine Vorzugsrichtung und ist anisotrop. Anisotropes magnetisches Material kann nur in der Vorzugsrichtung magnetisiert werden.

 

Magnetmaterialien

Ferritmagnete
 
 

Ferritmagnete Weiter lesen

Neodym (Neoflux®) Magnete

Neodym Neoflux Magnete Weiter lesen

Samarium-Kobalt Magnete
 

Samarium-Kobalt Magnete Weiter lesen

Aluminium-Nickel-Kobalt Magnete

Aluminium Nickel Kobalt Magneten Weiter lesen

Kunststoff-gebundene Magnete

Kunststoffgebunde Magnete Weiter lesen