De filters worden toegepast...

Korte omschrijving

De ronde elektro kleefmagneten van Goudsmit Magnetic Systems zijn geschikt voor het vasthouden van ferromagnetische voorwerpen.

Lees meer

Kenmerken

  • Voor kleine voorwerpen tot 10 mm dik
  • Max. hefkracht: tot 170 kg
  • Elektromagneet
  • Schakeling: elektrisch
Vraag vrijblijvend offerte aan Vraag advies
Elektro-potmagneten witte achtergrond
Elektromagnetische kleefmagneet

Uitgebreide productomschrijving

Toepassing

Ronde elektro-kleefmagneten hebben een minder diep vangveld wat ze bijzonder geschikt maakt voor het oppakken, vasthouden en lossen van dunne ferromagnetische voorwerpen (tot een dikte van 10 mm).

Bij het oppakken van dunne platen kan het probleem ontstaan dat het magneetveld te diep uitstraalt en zo twee platen tegelijk optilt. Vele kleine elektromagneten voorkomen dat meerdere platen gelijktijdig worden opgepakt.
De maximale laterale belasting is ongeveer 1/4 van de maximale houdkracht.

Werkingsprincipe

Type elektro kleefmagneten (elektrische magneten) trekken een werkstuk aan wanneer de spoel in de magneet wordt ingeschakeld; na uitschakelen van de spoel laat de magneet direct los.

Type permanent elektro kleefmagneten (elektro-permanente magneten) bezitten permanente magneetkracht, en werken precies andersom. Het inschakelen van de magneet neutraliseert deze permanente magneetkracht, zodat de magneet dan tijdelijk 'uitgeschakeld' wordt. Deze magneten zijn een ideale oplossing wanneer het systeem ook in stroomloze toestand het werkstuk betrouwbaar vast moet houden.

Schakeling/voeding

Elektrische schakeling en voeding vindt plaats door middel van een besturingskast.

Filter

Max. houdkracht
Magneetsysteem
Diameter