De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Kaskademagneten

Kaskademagneten filteren ongewenste ferromagnetische (Fe) delen - zoals ijzer en staal - uit granulaten, vezels en grovere materialen in vrije val-kanalen met hoge capaciteit.
Ze zijn zeer robuust en worden toegepast in de bulk-, veevoer-, kunststoffen-, keramische- en recyclingindustrie. Een kaskademagneet kan hoge capaciteiten aan doordat de plaatmagneten aan de buitenkant tegen het productkanaal zitten en het product hierdoor vrij door kan vallen.

De kaskadevorm van de behuizing dwingt het materiaal richting de magneten. Het product passeert hierbij in 3 kaskade-stappen 3 krachtige magneetvelden. De laatste magneet wordt standaard in Neoflux® (neodymium) uitgevoerd om een nóg beter scheidingsrendement te krijgen. Reiniging gaat handmatig (snelreiniging) of geheel automatisch door middel van een pneumatische volgorde-schakeling. Bij het wegvallen van de lucht blijft de kaskademagneet werken.

Kaskademagneten hebben capaciteiten tot max. 350 m³/u. De deeltjesgrootte is max. 50 mm.

Producten

Kaskademagneten handmatig snelreinigend

Geschikt voor het verwijderen van grote delen ferrovervuiling. De handreinigende kaskademagneet wordt ingezet indien er maximaal 1x per dag gereinigd moet worden.

Meer informatie

Kaskademagneten automatisch reinigend

Kunnen gebruikt worden in een automatisch productieproces voor het verwijderen van grote Fe delen. Reiniging automatisch (met productiestop).

Meer informatie