De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Magneetroosters

De vierkante en ronde magneetroosters van Goudsmit Magnetic Systems filteren ferromagnetische (Fe) metaalverontreinigingen uit vrij vallende, goed stromende bulkmaterialen. De magneten scheiden magnetisch ijzer, staal en zelfs zwakmagnetische deeltjes, zoals bewerkt roestvast staal. Magnetische roosters worden onder meer toegepast in de kunststof-, voedingsmiddelen-, farma- en keramische industrie. Enkele toepassingen van een magneetrooster: in de hopper van een spuitgietmachine, ter bescherming van de installatie of als eindcontrole van het product, bijvoorbeeld net voor het opzakken.

De magneetstaven in de roosters bevinden zich midden in de productstroom en kunnen daardoor de kleinste ferrodeeltjes - tot 30 micron - afvangen. Magnetische roosters met Goudsmits krachtigste Neoflux® (neodymium) magneetstaven kunnen zelfs roestvast stalen schraapsels vangen; deze deeltjes zijn zo klein dat ze zelfs door een metaaldetector niet gedetecteerd worden.

Een goede werkwijze is om twee magneetroosters boven elkaar te plaatsen met magneetstaven verspringend (als in een kaskade) boven elkaar geplaatst, waardoor het product de magneetstaven wel moet raken of heel dicht passeren. Deze werkwijze hanteren we bij de Cleanflow magneten.

Producten

Magneetroosters ferriet

Geven snel indicatie of er ferrovervuiling aanwezig is. Eenvoudig en laag geprijsd, niet geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie. Handmatige reiniging (geen snelreiniging mogelijk).

Meer informatie

Magneetroosters neodymium (Neoflux®)

Deze magneetroosters zijn geschikt voor alle industrieën en geven snel indicatie of er (zwak)magnetische ferrovervuiling aanwezig is. Zeer krachtig. Snelreiniging m.b.v. extractorbuizen.

Meer informatie