De filters worden toegepast...

Korte omschrijving

Allrounder; robuuste eddy current scheider. Veel combinaties mogelijk voor gewenste toepassing.

Lees meer

Kenmerken

 • Voor medium fractie
 • Scheiden NF delen 5-200+ mm
 • 12, 18 of 22HI-polige eddy current-magneetrol
 • Geschikt voor diverse NF metalen
 • Max freq. 733 Hz
Vraag vrijblijvend offerte aan Vraag advies
Non-ferro scheiders EddyXpert
 • Non-ferro scheiders (Eddy current)
 • Non-ferro scheiders (Eddy current) in actie
 • Non-ferro scheiders (Eddy current) in gebruik
 • EddyXpert Eddy current scheider
 • EddyXpert Eddy current scheider 22HI 800mm
 • EddyXpert Eddy current Wervelstroom scheider 22HI 800mm geen feeder
 • Excentrische non ferro wervelstroomscheider werkingsprincipe
 • EddyXpert_REC-10-22HI-MAP-SS-B-N.jpg
 • EddyXpert_REC-06-22HI-H-MAB-SS-P-N.jpg
 • Eddy_current_22HI_6000_Gauss_drum_magnet.jpg
 • EddyXpert_22HI_1500mm_9000gauss_drum_magnet.jpg

Uitgebreide productomschrijving

Toepassing

De eddy current scheider type EddyXpert is de allrounder van de ECS machinelijn en is voor een groot aantal productstromen inzetbaar: van grove tot middelfijne fracties.

De eddy current-magneetrol is het belangrijkste onderdeel van de machine; er zijn 3 typen:

Aantal magneetpolen
[#]

Geschikt voor fractiegrootte
[mm]

Maximale frequentie
[Hz]

12

20-200+

300

18

10-80

450

22HI

5-60

733

 

 

 


De EddyXpert is veelzijdig. De EddyXpert is namelijk met vele modules uit te breiden zoals: trilgoot, scheidingskast, scheidingschottypes, bandschrapers en verschillende transportbandmaterialen. De beste configuratie hangt af van uw productstroom. De basismachine is zeer robuust uitgevoerd, waardoor deze zelfs in agressieve omgevingen als verbrandingsslak-opwerkingsinstallaties goed presteert. De keuze van de eddy current-magneetrol bepaalt welke fracties en welke non-ferrometalen gescheiden kunnen worden. Voorbeelden van te scheiden non-ferrometalen zijn: aluminium, magnesium, koper, zilver en zink. Productstromen waarin de EddyXpert zijn toepassing vindt:

Als de fractiegrootte van de deeltjes afneemt, heeft dit ook een direct gevolg voor de trajectorie-waaier. Afstand ´a´ in afbeelding hieronder symboliseert de afstand tussen de trajectorie van inerte- materialen en non-ferrometalen. Hoe kleiner de fractie, des te kleiner is het verschil ‘a’. Bij grovere productstromen is scheiding daarom moeilijker en daardoor minder zuiver (grade). Om toch een hoge scheidingsgraad te kunnen realiseren heeft Goudsmit speciale verstelbare, scheidingsschotmodules ontwikkeld.

Geschikt voor productstromen:

 • fractiegrootte: 5 - 200+ mm (afhankelijk van magneetrol);
 • aluminium, koper, messing, zink en andere non-ferrometalen.
 Trajectorie van EddyXpert, Eddy current scheider

Design

Het ontwerp van de EddyXpert bestaat standaard uit 3 segmenten:

1. Middensegment

Het robuuste middensegment heeft als functie het transporteren van de productstroom en het genereren van de eddy currents middels de magneetrol. De serviceluiken aan de zijkant zijn makkelijk afneembaar voor onderhoud en het schoonhouden van de machine.

Als de serviceluiken niet genoeg werkruimte bieden (voor bijvoorbeeld een transportbandwissel) kunt u zelfs de complete zij-frames (sides) eenvoudig verwijderen.
De transportband wisselen is, door de geïntegreerde bandwisselunit, een eenvoudige klus:
Eerst verwijdert u de complete zij-frames (sides). Vervolgens schuift u de in het frame geïntegreerde supportkoker uit.

EddyXpert band wissel stap 2
EddyXpert band wissel stap 1

Een takel of heftruck tilt de koker op en compenseert zo het gewicht van het frame en de eddy current-magneetrol. Er staat nu geen gewicht meer op de frame-poten, dus deze zijn eenvoudig en zonder gevaar te demonteren. De transportband ligt dan vrij, en is eenvoudig te verwisselen door een nieuwe.

Trommelmotor geïntegreerd in band-aandrijfrol

Een geïntegreerde trommelmotor zorgt voor aandrijving van de transportband. Dit levert een compact design op, omdat er geen motor uitsteekt aan de achterkant van de machine. Deze trommelmotor heeft een IP66-klasse en is dus goed beschermd tegen stof en vocht. Hierdoor is de motor bijna onderhoudsvrij wat bijdraagt aan een robuuste en gebruiksvriendelijke machine; dit zullen uw operators zeker waarderen.

Eddy current-magneetrol

Alle magneetrollen voor de EddyXpert zijn één op één uitwisselbaar. In de toekomst kunt u dus eenvoudig upgraden naar een sterkere magneetrol als uw productstroom verandert van samenstelling of fractiegrootte.

2. Aanvoersegment

De functie van het aanvoersegment is het gelijkmatig aanleveren van materiaal; het creëren van een monolaag. Een goede aanvoer van materiaal is cruciaal voor de scheiding van de non-ferrometalen: als er ander materiaal op de non-ferrodeeltjes ligt, is het moeilijker deze over het schot te lanceren.
Afhankelijk van uw productstroom kunt u verschillende aanvoermodules kiezen:

 • Trilgoot
  De trilgoot is de meest gekozen variant; deze voert de productstroom als een gelijkmatige (over de breedte verdeelde) monolaag aan naar de middenunit. Indien uw productstroom nog ferrodelen bevat, kunnen wij de trilgoot uitbreiden met een ontijzeringsmodule: een trommelmagneet die na de trilgoot is geplaatst. Zo valt het materiaal gelijkmatig op de trommel, de ferrodelen worden magnetisch uitgescheiden en de rest van de productstroom (inclusief non-ferro’s) gaan verder naar de transportband van de middenunit. Voor de trommelmagneet is er keuze uit verschillende magneetsterktes, zodat we altijd een optimale separatie kunnen garanderen.

EddyXpert
met standaard trilgoot

EddyXpert
met standaard trilgoot en standaard trommelmagneet

EddyXpert
met grote trilgoot en grote trommelmagneet behuizing

EddyXpert met standaard trilgoot

EddyXpert met standaard trilgoot en drum-magneet

EddyXpert met grote trilgoot en grote drum-magneet

 

 

 


 • Transportbandmodule
  De transportbandmodule heeft een geïntegreerde koprolmagneet. Zo worden tijdens de aanvoer van de productstroom de ferro-deeltjes die zich nog in de productstroom bevinden efficiënt verwijderd. Ook de magnetische koprol is in verschillende magneettypes (sterktes) uitvoerbaar, zodat we altijd de beste oplossing voor uw productstroom kunnen garanderen.

Het nadeel van de transportbandmodule was tot nu toe dat er geen mooie monolaag werd gecreëerd; de functie van de trilgoot ontbrak. Daarom heeft Goudsmit de ‘woeler-unit’ ontworpen. Deze woeler-unit bestaat uit meerdere boven de band ronddraaiende woelers (productverdelers) die het product op de band op een slimme manier omwoelen zodat een mooie monolaag richting de koprol gaat.

3. Uitvoersegment

Het uitvoersegment scheidt de inerte (niet metaalhoudende stroom) van de non-ferro-fractie. De zeer robuuste scheidingskast van de EddyXpert heeft aan beide zijden serviceluiken. Deze luiken zijn makkelijk te openen met een quick-lock systeem. Dit geeft snel toegang tot de scheidingsplaat (het belangrijkste deel van het uitvoersegment). Deze is leverbaar in verschillende types, afhankelijk van uw productstroom.

Naast het type scheidingsschot is ook de verstelling ervan belangrijk. Standaard is de hoek van het scheidingsschot manueel, traploos (fijn) te verstellen. De afstand van het schot tot de eddy current-magneetrol kunt u in x-richting, trapsgewijs (grof) aanpassen middels aangebrachte sleuven. Wilt u een nauwkeurigere afstelling van het schot in de x-richting (meestal niet nodig), dan zijn er mogelijkheden tot uitbreiding met bijvoorbeeld een spindel.

Filter

Type
Ferro-scheider
Werkbreedte

Video's

Opties

Door modules met elkaar te combineren zijn voor bijna elke productstroom machine-types verkrijgbaar:

 • beschikbare werkbreedtes: 600/800/1000/1500/2000 mm;
 • 12, 18 of 22HI-polige eddy current-magneetrol;
 • 3000 of 4000 omw/min (afhankelijk van eddy current-magneetrol);
 • basic besturingskast of luxe uitvoering met touchscreen;
 • bandsnelheid: 0,8 – 2,5 m/s;
 • bandtype PVC, rubber of PU;
 • bandschrapers;
 • aanvoer: trilgoot of transportband - uit te breiden met geïntegreerde ontijzeringsmodule (trommelmagneet of koprolmagneet);
 • uitvoer: verschillende typen scheidingsplaten en verstelmogelijkheden.