De filters worden toegepast...
De filters worden toegepast...

Permanente magneten

Permanente magneten spelen een belangrijke rol in de huidige, technisch hoogwaardige leefomgeving. Ze zijn onmisbaar in de elektrotechniek, met onder andere toepassingen in dynamo's, motoren, relais en sensoren. Ook in de automotive, aerospace, medische en offshore industrie is het gebruik van permanente magneten de laatste jaren sterk toegenomen. Denk daarbij aan hybride aandrijflijnen, airbags, ABS-systemen, bediening van navigatie en entertainment, Lane Departure Warning systemen en een variëteit aan sensoren. Goudsmit is zowel ISO 9001, IATF 16949 en als één van de weinigen in Europa AS9100D gecertificeerd. Onze magneten voldoen dus op alle fronten aan kwaliteits- en veiligheidseisen.

Het aantal toepassingen stijgt nog dagelijks. Daarnaast zijn de alternatieve energiebronnen (wind-, zonne- en waterkracht) een steeds grotere markt voor de toepassing van permanente magneten. Lees de blog van één van onze magneetexperts: hoe kiest u de juiste magneet voor uw toepassing?

Van oudsher zijn AlNiCo en ferriet de meest bekende soorten, maar de vraag naar steeds kleinere en krachtigere magneten heeft geleid tot de ontwikkeling van magneetsoorten op basis van de zogenaamde zeldzame aardmetalen. Hiertoe behoren Samarium Cobalt (SmCo) en neodymium (NdFeB); deze ontwikkelen al bij kleine afmetingen enorm veel magneetkracht en zijn in een grote diversiteit leverbaar.

Producten

Neodymium magneten (NdFeB)

Neodymium (NdFeB) magneten zijn bij Goudsmit bekend onder de merknaam Neoflux®. Dit is de meest krachtige magneet met een zeer hoog energieproduct.

Meer informatie

Ferriet magneten

Ferriet of keramische magneten, zijn de meest gebruikte magneten. Zij hebben een enorm breed toepassingsgebied.

Meer informatie

Samarium-Cobalt (SmCo) magneten

Samarium Cobalt (SmCo) magneten hebben uitstekende magnetische eigenschappen, een laag temperatuurcoëfficiënt en een hoge stabiliteit.

Meer informatie

AlNiCo magneten

AlNiCo magneten zijn gemaakt van Aluminium, Nikkel, Cobalt en IJzer. De meeste AlNiCo magneten worden gegoten waardoor zij in complexe vormen vervaardigd kunnen worden.

Meer informatie

Kunststofgebonden neodymium magneten

Kunststofgebonden neodymium magneten zijn in complexe vormen te spuitgieten of persen.

Meer informatie