De filters worden toegepast...

Potmagneten & elektromagneten

Potmagneten en elektromagneten

Goudsmit levert potmagneten en elektromagneten van hoge kwaliteit. Compacte magneetsystemen met een mantel van staal, messing, edelstaal of kunststof. Afhankelijk van de mantel van deze magneetsystemen nemen de magneetwaarden toe en/of zijn de potmagneten beter bestand tegen corrosie of chemicaliën. Potmagneten hebben slechts één aantrekkingsvlak. Hiermee sluit je verspreiding van het magneetveld uit.

Kwaliteiten potmagneten

Potmagneten zijn verkrijgbaar in de kwaliteiten:
Neodymium (NdFeB)
Samarium Cobalt (SmCo)
AlNiCo
Ferriet (FeB)

De maximale werktemperatuur varieert van 80 tot 450 °C.  
Daarnaast hebben we ook elektromagneten in het programma.  

 

Inbouwmogelijkheden van potmagneten en elektromagneten.

Potmagneten en elektromagneten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: vlak, draadbus, draadeind, verzonken gat, doorlopend gat, draadgat. Door de verschillende modellen is er altijd een passende magneet te vinden. Goudsmit adviseert u graag over de manier van monteren of over de keuze van de juiste potmagneet.

Hoe verkrijg je de optimale magnetische houdkracht?

Voor een optimale houdkracht moeten de poolvlakken van de potmagneet schoon zijn, en werkstukken vlak. De aangegeven houdkrachten zijn onder optimale omstandigheden gemeten. Loodrecht, op een vlak geslepen stuk staal 37 met een dikte van 5 mm, zonder luchtspleet. Kleine scheurtjes in magneetmateriaal hebben geen invloed op de trekkracht. Potmagneten behouden hun magneetkracht onbeperkt. Alleen temperatuurverhoging en externe magnetische velden kunnen hun magneetkracht doen afnemen.

Producten

Neodymium (NdFeB) potmagneten

Neodymium potmagneten zijn de sterkste potmagneten in ons assortiment. Corrosiebestending hechtvlak en ombouw van messing of staal. Ook leverbaar met rubber mantel.

Meer informatie

Samarium Cobalt (SmCo) potmagneten

Samarium-Cobalt (SmCo) potmagneten bieden de unieke combinatie van hoge magneetkracht en hoge gebruikstemperatuur tot 200°C.

Meer informatie

AlNiCo potmagneten

AlNiCo potmagneten hebben een zeer hoge werktemperatuur tot ca 450°C. De omkasting is van staal, waartussen een niet-magnetiseerbare grondstof is aangebracht.

Meer informatie

Ferriet potmagneten

Ferriet of keramische potmagneten zijn voorzien van een stalen pot die voor afscherming van het magneetveld zorgt. De geringe inbouwhoogte biedt vele constructieve voordelen.

Meer informatie

Elektromagneten

Elektro potmagneten zijn schakelbaar. Zij dienen voor het oppakken en positioneren van producten.

Meer informatie